A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
 • 22

  Jan

  Tegyük rendbe a műanyag poharakkal kapcsolatos tévhiteket!

  Hírek

  Tévhit 1. - Az újrahasználható poharak elmosása is ugyanúgy szennyezi a környezetet, mint a hagyományos műanyag poharak.

   

  Egy új műanyag pohár gyártása, és az elhasználás utáni hulladékkezelés sokkal nagyobb terheket ró a környezetre, mint egy újrahasználható pohár elmosása.

   

  Tévhit 2. - Repohár (PP), vagy komposztálható pohár (PLA)?

   

  A nem újrahasználható, vagy újrahasznosítható PLA poharak valóban kevésbé terhelőek a környezetre nézve, mint a hagyományos műanyag poharak, de a komposztálhatóság csak bizonyos körülmények között jön létre - a megfelelő hőfokon és környezetben - ez pedig sajnos sok esetben egyáltalán nincs biztosítva. Sajnos a hiányos ismeretek miatt ráadásul a felhasználók sokszor nem megfelelően gyűjtik, azt gondolják felbomlik bárhol, így eldobálják, és a rendezvénynek a hagyományos műanyag esetéhez hasonlóan kell szembenéznie a felgyülemlett szeméttel. Ráadásul ugyanannyi energia kell egy komposztálható és egy újrafelhasználható pohár előállításához.

   

  Tévhit 3. - Bár a repoharak tartósak, de a rájuk nyomtatott, egyedi design nem az.

   

  A zöld poharak nyomtatására több megoldás is létezik a pohár felhasználási céljától és a kért design jellegétől függően. Az IML (In Mold Labeling) egy új technológia, egyben ez a legtartósabb is. A minta a fröccsöntés során kerül a termékre. Egy robotkar segítségével helyezzük bele a fotóminőségű címkét az öntőszerszámba, így a címke “összeolvad” a késztermékkel. Az így készülő poharak címkéje nem sérül, nem kopik a használat és a mosogatás során, szemben a hagyományos módon, a poharak felületén elhelyezett nyomatokkal. Ez a technológia akár több mint 100 mosásra ad lehetőséget anélkül, hogy megsérülne a minta.

   

  Tévhit 4. - A műanyag poharaknak az egészségünkre káros hatásai vannak.

   

  A műanyagnak is különböző fajtái léteznek. A Polipropilénből, amiből a cREaPOHÁR készül, a PP 5 kategóriába sorolandó. Kutatások bizonyították, hogy az ebbe a kategóriába tartozó műanyag termékeket használva nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok az élelmiszerekbe, így használatuk biztonságos, és semmilyen egészségkárosító hatással nem jár.  Tévhit 5. - A repoharakból idővel ugyanúgy szemét lesz.

   

  Ezek a poharak nemcsak újrahaszálhatóak - azaz moshatóak, és hosszú távon használhatóak - hanem újrahasznosíthatóak is. Az elhasználódott, leselejtezett poharakból ugyanolyan granulátum készül, amiből eredetileg a pohár le lett gyártva, és új termék születik belőle. 

   

  Vidd Te is a következő szintre a rendezvényedet, a környezetbarát repoharakkal!

   

  A részletekért érdeklődj a sales@creaform.hu e-mail címen!