A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
  • 22

    Júl

    Ha málna, akkor lime!

    Receptek

    A SIRHA-n többen mondtátok, hogy nagyon finom limette- málnakrémet kóstoltatok az Oval habkrémtartóból. Megszereztük nektek a receptet, ami egyrészt egyszerű, lenyűgözően néz ki és, ahogy mondtátok is, nagyon-nagyon finom! A hétvégére pont jó lesz!

     

    Limette málnakrém

     

    Először készítsük el a limekrémet! Kettő lime héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, egy fél citrom levével együtt és 3,5 dkg vajjal felforraljuk, amíg a cukor elolvad, majd kihűtjük. Ha kézmelegre hűlt beletesszük a két tojást, nagyon alacsony lángon besűrítjük, folyamatos kevergetés mellett, majd, amikor újra lehűl, adjunk hozzá 2,5 dl natúr joghurtot és 1 dl felvert tejszínnel és hűtőbe tesszük.

     

    A málnakrém, jóval egyszerűbb, akár fagyasztott málnából is készülhet. 25 dkg málnát nyomjunk át egy szűrőkanálon, hogy a magvak fennakadjanak. A magokat dobjuk ki, majd egy tálban verjünk fel 2 dl tejszínt, keverjünk bele ugyanennyi mascarponét, öntsük hozzá a málnahúst és a levét, majd egy keverő lapáttal forgassuk össze, nem baj, ha márványos lesz, sőt...

     

    És végül, jöjjön a lime-zselé!

     

    Szükségünk lesz 6 limera és 4 citromra, amiknek facsarjuk ki a levét és szűrjük át, ebből 2,5 dl tegyünk főzőedénybe, öntsük hozzá az almalevet, reszeljünk bele egy kevés gyömbért és kezdjük el melegíteni, közben dzsemfixet 2 evőkanál cukorral összekeverjük, majd a gyümölcsléhez tesszük, felforraljuk, a megmaradt cukrot is belekeverjük. Az egészet folyamatos kevergetés mellett újra magas fokozaton felforraljuk, minimum 2 percig hagyjuk forrni! A végén tehetünk bele mentát.

     

    Most jön a tálalás! Fogjunk egy desszert tartót, vagy poharat és tervezzünk három réteggel, némi díszítéssel: a pohár aljára málankrémet tegyünk, elvileg ez a legsűrűbb textúrájú krémünk, erre szórjunk zúzott mandulát, majd jöhet a limekrém és végül a zselé, ami már lehűlt, de még folyékony. A tetejét málnaszemmel, mentalevéllel díszíthetjük.