A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
  • Citromos slushie

    09

    Jún

    Laktóz- és cukormentes, paleo frissítő

    Receptek

    Valljuk be, ha vendégül látunk valakit, szeretjük levenni a lábáról, elkápráztatni, ógörög intelmeket betartva „jól tartani”. Most egy egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és esztétikus desszertet ajánlunk, ahhoz a bizonyos „elkápráztatáshoz”.

     

    CITROMOS SLUSHI/GRANITA/JÉGKÁSA ÁFONYÁVAL:

     

    Egy liter szénsavas vízbe csavarj két nagy egész citrom levét - vigyázz, mag és rost ne menjen bele, legjobb, ha szűrőn keresztül engeded, édesítsd steviával, a legjobb hideg ételekhez, italokhoz! Itt kétfelé ágazhat az elkészítés, ha van jégaprító a turmixodon, akkor jégkockatartókba töltsd a levet, tedd a fagyasztóba fél órára, majd turmixold le. Ha nincs géped, akkor egy nagy üvegtálba öntsd a citromos vizet és tedd 40 percre a fagyasztóba, utána keverd át, majd vissza 20 percre a fagyasztóba, majd megint átkeverés, addig, amíg nem lesz kásás az állaga.

     

    Miközben fagy a citromos ital készíts öntetet és díszítést áfonyából. Természetesen lehet készen kapni szirupot, nem muszáj egyrész áfonyát egy rész vízzel és egy rész steviával felfőzni és lehűteni, viszont a vendégeink tuti elalélnak, hogy „Jé, még a szirupot is te készítetted?!” - mintha csak alkimisták lennénk, pedig kevés egyszerűbb dolog van, mint a szirupkészítés.

     

    Amikor elkészült a jégkása tegyük pohárba, locsoljunk rá áfonyaszirupot és a tetejére hanyagul helyezzünk el egy-két kék bogyót. Szívószál vagy kiskanál és voilá!