A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
  • 28

    Febr

    Törvényi szabályozás - Miért kötelező az újrahasználható pohár 2021-től?

    Hírek

    Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, és egyre többen fordítják figyelmüket a környezetszennyezés által okozott kár elhárítására, a helyzet további romlásának megakadályozására. Nagy multinacionális cégek, országok, szervezetek teszik le a voksukat a környezetvédelmi problémák megoldása mellett és szentelnek időt és energiát a konkrét feladatok meghatározására és kivitelezésére.

     

    Az Európai Unió műanyagokkal kapcsolatos stratégiájában olyan vállalások szerepelnek, mint a műanyagok környezetbe kerülésének megakadályozása, és a műanyagok körforgásos életciklusának kialakítása. Az országos Klíma- és természetvédelmi akciótervek pedig gondoskodnak a konkrét lépésekről a célok eléréséért.

     

    Magyarország Klíma- és természetvédelmi akcióterve a műanyag problémájának megoldásán kívül kitér még az illegális hulladéklerakók megszüntetésére, a multinacionális cégek gyártástechnológiáinak környezetbaráttá alakítására, és az elektromos közlekedés támogatására is.

     


    A műanyagokkal kapcsolatos európai stratégia számokban

     

    • az Európai Unióban be lesz tiltva a műanyag mosogatható evőeszközök, tányérok, szívószálak, zacskók, ételtartók, poharak használata 2021-től
    • a mosogatható műanyag flakonok legalább 25%-ának újrafeldolgozására megoldást kell találni 2025-re
    • a műanyag flakonok 90%-ának szelektív összegyűjtésére megoldást kell találni 2029-re
    • a műanyag flakonok 30%-ának újrahasználható anyagból való gyártására megoldást kell találni 2030-ig

     

    A műanyag evőeszközök, tányérok, szívószálak, zacskók, ételtartók, poharak kapcsán ezután kizárólag a fenntartható anyagból gyártott termékek lesznek használhatóak.
    Tehát a mosogatható műanyag termékeket használó vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők egy évet kaptak arra, hogy valamilyen fenntarthatóbb megoldást találjanak ezek helyettesítésére. Ehhez eddig olyan megoldások álltak rendelkezésükre, mint a papírból és növényi alapanyagokból (bambusz, PLA, CPLA)készült termékek.

     

    A CREAPOHÁR Polipropilén alapanyagával zöld megoldást kínál a rendezvényszervezők számára, ami emellett professzionális megjelenésével, és egyedi, személyre szabható branding-el tökéletesen képes pozícionálni a rendezvényt, és a mögötte álló szervezőket.


    Kisebb létszámú- pár ezres, pár száz fős- rendezvényekre, illetve olyan eseményekre, olyan helyekre, ahol fontos az exkluzív, minőségi megjelenés, oda ajánljuk üveg hatású SAN alapanyagból készült újrahasználható design poharainkat.

     

    Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor CREAPOHÁR megrendelésed leadhatod vagy további kérdéseiddel érdeklődhetsz a sales@creaform.hu e-mail címen!