A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
  • 18

    Jan

    CREA farsangi jelmez ötletek

    Design

    Épp csak elrepültek a meghitt karácsonyi ünnepek és - bár még nem vettük észre igazán - nagyon is nyakunkon a farsang. Különösen akkor sürgető ez a tény, ha beöltözős party-ra hivatalos a család valamelyik tagja, ahol ötletes jelmezzel kell hamarosan előrukkolnunk.

     

    Hű, de nehéz helyzetben lehetnek ilyekor a sokgyerekes anyukák! De aggodalomra semmi ok! Van a mi tarsolyunkban is pár ötlet segítségül, és még jó pár hét a felkészülésre!

     

    Adieu Batman, Pókember! Itt jönnek a „csináld magad” CREA-jelmezek!

     

    MACARON, a trendi finomság, amely minden bulit feldob és valószínűleg jelmez formában sem kell kevesebbet várnunk tőle. Két kerek kis párna közé kell csak beékelnünk magunkat. A finom pasztellszínekben – púder, almazöld, halványkék stb. – pompázó párnát fodrokkal is díszíthetjük.

     

    macaron_costume

     

    Ajánlatunk felnőtteknek, amellyel könnyen a társaság középpontjává válhatunk: az EGY PINT SÖR jelmez, de kitalálhatunk más variációkat is: söröskorsó, talpas pohár. A jelmezt kartonpapírból a legkönnyebb elkészíteni.

     

    CREA-Form-blog--farsang---770x433

     

    Az elmaradhatatlan és ízletes FARSANGI FÁNK sem maradhat ki a repertoárunkból. Ehhez egy igazi DIY – azaz csináld magad - ötletet mutatunk be, amely a linkre kattintva látható.

     

    MÜZLI, a gyerekek kedvenc reggelije, színes gabonakarikákkal látványosan mutat felöltve is – biztosan keveseknek jutna eszükbe ilyen kosztümben felvonulni az ovis jelmezversenyen, pedig a siker és a főnyeremény torta garantált!

     

    Testvérek részére lehet csoportos jelmezzel is készülni, evőeszközök, tányérok, poharak: ezek mind-mind könnyen elkészíthető, mégis látványos és vicces jelmezek. Kartonlapokat kell csak formára vágnunk és anyaggal bevonnunk, ami igazán nem nagy fáradtság.

     

    És ha már az étkészleteknél tartunk: egy farsangi mulatság nem telhet evés-ivás, mulatozás nélkül. A farsang lényege ugyanis a tél végének ünneplése. Ezt a februári időszakot megtölti a vidámság, a jókedv. A farsang csúcspontja hagyományosan a karnevál, amit magyarul a farsang farkának hívunk, ami egyfajta mulatságok közepette megrendezett télbúcsúztató. Számos városban rendeznek híres karneválokat (Rió, Velence), hazánkban pedig a mohácsi busójárás a legnevezetesebb esemény.

     

    Ezt az időszakot tényleg mindenhol kitölti a mókázás, nevetés. Sok helyen tartanak jelmezes felvonulást, sőt akár versenyt is: iskolákban, óvodákban, vendéglátóhelyeken, szórakozóhelyeken. A karneváli gyerekzsúrok és házibulik forgatagában a házigazda kezéből könnyen kicsúszhat a gyeplő. A jelmezkészítés terhe mellett vendéglátói szerepben egyéb nehézségekkel is szembe kell néznie a szervezőnek: harapnivalóról és terítékről kell gondoskodni. A nagy kavalkádban, különösen egy gyerekzsúron könnyen törnek a poharak, rengeteget kell mosogatni. Segítségül hívhatjuk a Creaform látványos és praktikus műanyag poharait. Ezek a törhetetlen pohár-készletek kiválóan alkalmasak egy-egy hatalmas buli vendégseregének kiszolgálására.

     

    Indulhat is a dínomdánom! Kívánunk mindenkinek vicces farsangot, sok nagyszerű jelmezzel!