A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
  • 26

    Jan

    Engedélyezd a sütiket a farsangi bulidon! - Karneváli receptajánlónk következik

    Receptek

    Növekvő számú napsütéses órák, bohókás partik, hamarosan itt a február és a télbúcsúztató karneválszezon. A jelmezes bulik asztaláról nem hiányozhatnak a legszuperebb karneváli étkek. Íme, pár egyszerű recept, amit magad is könnyen és gyorsan összedobhatsz, vendégeid pedig odáig lesznek örömükben.

     

    A szendvics, a sült hús, a popcorn, a ropi már a múlté és unalmas a Hot Dog is? Dobjuk fel a farsangi bulit karneválhoz méltó különlegességekkel, így például a fantasztikus CORN DOG-gal. Íme, egy egyszerű, ám itthon kevésbé ismert gyorskaja:

     

    Készítsünk lisztből, kukoricalisztből, 1 tojásból, sütőporból, ízlés szerint sóból, cukorból és tejből sűrű tésztát, ebbe mártsuk a pálcikára tűzött virsliket majd forró olajban süssük ki.

     

    farsang-corn-dog

     

    Nagy kedvencünk a CHURROS is, ez az olajban sütött csipegetni való igen népszerű a tengerentúli vásárokon. Cukorral, sóval és olajjal felforrósított vízhez tegyünk lisztet, miután labdává összeáll a tészta, tegyük habzsákba. Egy csillagcsöves nyomózsákból nyomjunk minimum 10 cm hosszú csíkokat a tésztából a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. A kisült csíkokat mártogassuk cukros fahéjba és forró csokival tálaljuk.

     

    farsang-churros

     

    Természetesen nem maradhat le a listáról a klasszikus FARSANGI SZALAGOS FÁNK, csakis a nagyik eredetei receptje alapján: langyos tejet (2,2 dl), porcukrot (50 g) és élesztőt (40 g) mérjünk ki egy edénybe, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. Ezután a lisztre (500 g) öntjük, hozzáadunk tojássárgáját (5 db) és puha vajat (60 g). 30 percig kelesztjük, majd másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Ezután nyomjuk be a fánkok közepét és így újabb 25 percig kelesszük a tésztát. Nem túl forró olajban süssük ki, hogy ne legyen túl barna. Egy percig az egyik, egy percig a másik oldalát, így lesz szép szalag a közepén. Ha elkészült, porcukorral leszórjuk, a közepét baracklekvárral töltjük.

     

    farsang - fank

    Járjunk a gyerekek kedvébe is a farsangi bulin: a KARAMELLÁBA MÁRTOTT ALMA garantált siker a kisebbek körében. Nyársakat szúrunk az almák közepébe, majd 2-3 dl mézet, 30-40 dkg cukrot és vajat 180 fokon 8-10 percig forraljuk. A tűzről levéve vaníliát keverünk hozzá, majd a pálcikák segítségével belemártogatjuk az almákat. Ezután akár színes cukrokban is megforgathatjuk a gyümölcsöket, végül állni hagyjuk, amíg a szósz meg nem szilárdul, ezután tálaljuk.

     

    farsang-karamell-alma