A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
  • 16

    Aug

    Open air! Könnyed szórakozás

    Gasztronómia

    A nyár, amikor készül átmenni őszbe, már strandolásra nem, de kerti összejövetelekre, szabadtéri bulikra kiváló időjárást biztosít és ez még így lesz legalább két hónapig, ha szerencsénk van. Tippeket adunk, hogy ne nyűg, hanem valóban könnyed muri legyen a kerti party.

     

    Az első és legfontosabb, hogy soha ne essünk túlzásba, de mindig figyeljünk a lehetséges igényekre. Gondoljunk a húsevőkre és vegánokra, e két szenvedélyes csoportra, akik mindenre képesek azért, hogy húst egyenek, vagy az ellenkezőjéért.

     

    A másik a kényelem, használjunk olyan poharakat, amik nem törnek, gondoljunk a gyerekvendégekre és az egyéb balesetveszélyes helyzetekre, amik miatt, jobb műanyag eszközökben gondolkodni. Szerencsére, már nem kell lemondanunk az üveg szépségéről, ha műanyag poharakat használunk. A CREA Form egyedi formatervezésű, átlátszó, törhetetlen szettjei, ízléses szervírozást biztosítanak italoknak, desszerteknek, falatkáknak.

     

    gyumolcsos-koktelok

     

    Vegán, lakto-, cukor, glükózmentes

    Lássuk be, ha mi magunk elképzelni sem tudjuk az életet bacon nélkül, egyre több ismerősünk, barátunk, kollégánk tér át - legalább egy időre - a vegán táplálkozásra. Laktózérzékenyekből csak  hazánkban három millióan vannak, a reklám szerint, emellett vendégeink között lehetnek gluténérzékenyek is, szóval nem egyszerű a partyszervező élete, ha mindenkinek az örömére szeretne lenni.

     

    Gyümölcsözön

    Ultimate megoldás a gyümölcs minden formája, a maga természetességében. Az augusztus-októberi időszak igazán sokféle gyümölcsben gazdag, dinnye, barack, szőlő, füge... tényleg csak a fantáziánk szab határt, hogy mi mindent, hogyan pakolunk az asztalra. Csak két egyszerű, de esztétikus ötlet: csokiba mártott szőlőfürt, nyársra húzott dinnyegömb.

     

    gyumolcsnyars

     

    Vega nyárs

    Néhány cső zsenge csemege- vagy bébikukorica, kemény, apró paradicsomok, gomba, cukkini, pritamin- vagy zöldpaprika, amit együtt érdemes nyársra húzni, úgy, hogy előtte egy kis kakukkfüves, sós, borsos olívaolajba forgattuk. Nem kell sokáig grillezni, épp csak megjelenjenek az első elfeketedett részek a zöldségeken.

     

    Húst hússal                            

    A grillezésre leggyakrabban használt húsok a disznó, csirke, bárány, pulyka és hal. Alapszabályok: a húsokat minimum kettő órán át pácolni kell a sütés előtt és sütés közben meg kell locsolni valami savanyúval, ez lehet például citromlé, ami fellazítja a húsokban a rostokat. Ha félúton alufóliába csomagoljuk, akkor biztosan puha és omlós marad a hús.

     

    Gurméknak

    Alap élelmiszerüzletekben is hozzá lehet jutni fadobozos camembert sajthoz. Vásároljunk belőle jónéhányat, ezzel fogjuk elkápráztatni ínyenc vendégeinket. Nincs más teendőnk, mint kicsomagolni a papírból a sajtot, visszahelyezni a fadobozba, a tetejét beirdalni, beletűzni fűszereket, ráhelyezni a tetejét és olvadtra grillezni. Fűszerek tekintetében nagyon jól kiemeli a sajt ízét a rozmaring, a fokhagyma, a bors, szárított paradicsom és a dió! Madársalátával, paradicsommal bármelyik este remek vacsora a fadobozban sült camembert, mártogatni vagy pirítósra kenni. Ha igazán nagyot akarunk durrantani, akkor helyezzünk egy-két kocka édes fügét a sajtra! Bon apetit!

     

    fuge-camembert

     

    Enni, inni, mulatni

    Jóféle borok, leginkább fehérek nem hiányozhatnak a grillpartiról, de ha igazán nagy sztár akar lenni a házigazda, keverjen néhány egyszerű koktélt! Gyerekeknek dinnyelevet mentával, felnőtteknek ezt turbózhatjuk vodkával, istenien friss! Korábban bemutattunk már pár italreceptet - mindig az egyszerűségre koncentrálva, innen is lehet csemegézni.